2009. október 24., szombat

New pillow cover






We had a pillow on the couch, with an old seminole cover (of which I cannot seem to find a picture, but will take one at a later time, it is too dark now). I made it ages ago, before I had these three here, who for some reason keep thinking that the pillow (as all my quilts in the sitting room are) is a space rocket or a fishing boat or a brick in their castle or a football or something similar. Thus the cover started fraying, then had a big tear in it, so I had to make a new one. And this the result. I saw this pattern at various places and just fell in love with it, so I wanted to make something using it. And suddenly it dawned on me, that it would be perfect for our new pillow cover. And here it is!

I used my hand dyed fabrics, and some IKEA's solids. The back has two lovely buttons on its overlapping parts.

And now my trio will not be allowed to throw this little thing around the room using it in all their role plays. Or I'll just make a new cover again some time... :-)

Van egy régi seminole mintás párnánk a nappaliban. Illetve volt, mert kedves gyermekeim szerint minden párna, takaró, quilt különféle szerepjátékra alkalmas, lehetnek ezek az űrhajótól a futball labdán át az építőanyagig a kuckózáskor bármik, így a párna előbb enyhe foszlásnak, majd erős szakadásnak indult. Kénytelen voltam újat varrni, és mivel ezt a mintát már régóta szerettem volna felhasználni valamiben, itt volt a tökéletes alkalom. Az anyagok a tavalyi festésből származó maradékaim, meg néhány IKEA-s egyszínű anyag, a hátulján pedig 2 kedves gomb van a Kondorosi úti leárazós helybeli zsákmányomból :-)
A büdöskölkök meg innentől nem dobálhatják a párnát szanaszét. Vagy varrok új huzatot megint... :-)

3 megjegyzés:

Peg - Happy In Quilting írta...

That is one lovely cushion cover.

Ida13 írta...

Jó lett.

Egy vallomással tartozom. Gondolkodtam, hogy mail-ben adjam meg vagy sem, de szerintem nem baj, ha más is megtudja. Annak idején, amikor a kabátba zipzárt kellett cserélni, és megtudtuk mennyibe kerül, és mennyiért aljaznak fel egy nadrágot és úgy döntöttünk, hogy veszünk egy varrógépet és emiatt elkezdtem a netet bújni, nos, akkor véletlenül megakadt a szemem egy takarón, Jacob takaróján, amit, ha jól tudom, te jegyzessz a neten. (Krizaként a nlc-n?)Akkor azt mondtam, hogy egy csoda és aztán sokszor visszamentem megnézni és még mindig tetszett. Szerintem ez lehetett az, ami elindított a foltvarrás felé. Ez után kezdtem nézegetni a foltvarrós cuccokat máshol is.
Ha nem TE lennél az a Kriza, akkor elnézésedet szeretném kérni, hogy így terheltem a fórumodat és kérlek vedd ki a kommentem.
Amennyiben viszont te vagy az, akkor KÖSZÖNÖM.

sober white women írta...

those are so cool! You children sound like mine. Pillow fights just happen around here. Hey e mail me sometime and we chat again.
Kelli