2012. november 4., vasárnap

Karácsonyi készülődés ON

Igen, tudom, még csak november van, de időben el kell kezdeni a varrást karácsonyra. Beleszámolva, milyen sokáig tart egy-egy darab elkészítése a család, a háztartás, az egyéb tennivalók mellett, már el is késtem vele :-)

Azért az első 2 fecske már meg is érkezett.

Szokás szerint, ha valamelyik megtetszik és szeretnéd magadénak tudni, vagy valakinek ajándékba adni, írj egy emailt és megbeszéljük :-)
Kellemes készülődést!

 Egy kicsit dülöngél ez a fenyőfa, bizonytalan még, de a nagy napra szépen beletanul majd a feladatba és sudáran áll a díszekkel megrakva :-)
 Amúgy egy neszesszert díszít, aminek jóóóó széles a szája, hogy sok-sok apró ajándék beleférjen valakinek. A fenyőfa papírtechnikával készült, belül bélelve, tartását pedig némi flíz biztosítja.
25x17 cm, a talpa 7 cm széles.

 Karácsonyi párna, drezdai tányér mintával, a féltett Moda anyag válogatásomból.
35x35 cm, belső párnával.
 
Tervezek még több ilyen párnát varrni, más mintával, de ezzel harmonizálva, csak jussak oda, hogy varrok :-) Már a szemem előtt látom őket egy kanapén, egymás mellett karácsony este, fenyőillatban, csengettyűszó mellett - ah!
 A külső szélét kézi öltéssel megsteppeltem, kiemelve a szirmokat.

 Kéderrel díszítve körbe, a zsinórt a szirmok anyagaiból vontam be - ezt az új szót, a kédert, a múlt héten tanultam a Budafoltnál, most csak felvágok vele :-)

Nincsenek megjegyzések: