2009. június 11., csütörtök

More projects





A few more small projects were finished last week. A small bookmark, which still needs a tassel at the end, a green one, quite likely; 4 little lavender bags, and my lavender in the garden is just about ready to be cut and dried, to fill the bags later with my own "organic" lavender.

And best of all, I have finished my jelly roll and charm pack quilt top. It is a simple pattern, because the aim was to cut off as little as possible of the precious fabric, but I love it. I love the colours, the pattern, the whole top. Quilting will be done later, probably in September, as summer is not really the time of sewing for me - unfortunately...

I tried to take a better picture of the whole top, but it was impossible - inside it was too dark, outside it was too windy.

5 megjegyzés:

sober white women írta...

I have seen that quilt pattern but I have not tried it yet. I just finished a pin wheel quilt, and I like the way it turned out. You do awesome work.
Kelli

Ida13 írta...

Szóval feladtad a magyarul blogolást?
szépeket alkotsz mostanában. Jó,hogy a gyereke(i)d elmarad(nak) a nagyinál.

36évi írta...

Nagyon ígéretes a fedlap, jó sok tűzés fér rá. :)))) Nagyon tetszenek a színek, és ez a minta is klassz. Jól értem (mert nem beszélni angol nagyon), hogy csomagban vetted az anyagokat?

Kriza írta...

köszi a dícséreteket! :-)

Ida: igen, feladtam a magyar blogolást, egyrészt mert nem volt időm duplán leírni mindent, viszont az angol gyakorlást folytatni szerettem volna, másrészt amúgy is inkább a külföldi "ismerőseim" olvastak, magyar kommentezőm szinte nem is volt. A gyerekekkel tényleg mázlim van, a lányom 2 hetet lenyomott Anyummal, most viszont nevelhetem vissza, hogy vannak szabályok :-) de erre vannak a nagyik :-)

Évi: a tűzésben sokat fog segíteni, hogy dália felhívta a figyelmemet, hogy nem csak kukacolótalp van, hanem alsó továbbítót takaró fedlap is, mert tavaly Karcag óta, ahol te már elmondtad, kiment a fejemből... :-) A top egy jelly roll és egy charm pack kombinációja, Londonból rendeltük, dáliával, de nem készlet volt.

Peg - Happy In Quilting írta...

Wow....what can I say great minds think alike...LOL...just love your blocks and quilt..