2010. június 2., szerda

Weekend projects









I spent last weekend sewing. I had friends to come, and we enjoyed hours after hours of sewing.

I made two little zippered pouches, just to try out a new idea of mine. The one with the motorbikes will go to my younger son for his birthday, to keep his TechDecks (finger skateboards) in it :-) The other one is still looking for a new owner.

The little basket was made for my daughter, whose endless supply of hair clips and bands were pouring out of their original little box.

The little blue and yellow jewellery pouch we found in a magazine, and I just had to make one. It has 8 little inside pockets, and is just a must for any woman.

And lastly, I have finished my jelly roll quilt, after long months of waiting. I hand quilted in the ditch next to each block vertically, and after much thinking, used the leftover fabric to make the binding. I L-O-V-E I-T!!!

Az elmúlt hétvégét varrással töltöttem, 2 barátnőm is csatlakozott hozzám, és órákon át csak varrtunk és varrtunk. Csináltam 2 kis zipzáras tartót, a korábban már készített neszeszerek mintájára, csak éppen máshol varrtam be a sarkokat, és nem négyet, hanem kettőt. A motoros a középsőmé lesz, hogy legyen miben tárolni az ujjgördeszkáit. A másik gazdára vár, de biztos lesz neki :-) A kis kosarat a kislányom végtelen mennyiségű hajgumijának és csatjának varrtam, mert a korábbi dobozka kapacitása már kicsinek bizonyult. A kis ékszertartó bugyrot egy quilt újságban fedeztük fel, és egyszerűen muszáj volt megvarrnom. Csak úgy, örömből. Szerintem nagyon édes. És végre befejeztem a jelly roll quiltemet. Sok szenvedés után kézzel steppeltem, mert a gépen egyszerűen nem ment a dolog, így csak hosszanti irányban a varrásvonalakban steppeltem meg. Szegélyként hosszas gondolkodás után a maradék csíkokat varrtam össze, és azzal szegtem. Először tartottam tőle, hogy így túl sok lesz a a szélén a szín és minta, de nem, imádom, úgy ahogy van!

3 megjegyzés:

Karina írta...

Gyönyörűek már megint a varrományaid! Hogy te milyen ügyes vagy, szeretnék századannyira tudni varrni, mint te tudsz! Ehhez képest merészen megvettem a legújabb Burdát, Vannak benne édes kislányruhák Emmusnak valók. Valahogy el kéne juttatnom hozzád!

Csigi írta...

Szia! Nagyon szorgalmas voltál! Húú, a takaró csodás lett, nagyon ügyes vagy!

Katalin írta...

Nagyon szép lett a takaró. Igazi "kisztinás"